YΛIKA
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
- 2-3 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
EKTEΛEΣH:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό να ζεσταθεί. Χωρίς να έχει βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα το πλιγούρι ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Όση ώρα περιμένουμε να γίνει το πλιγούρι, κόβουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου. Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό. Προσθέτουμε το πλιγούρι στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Leave a Reply